~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* Διαδικτυακή Περιοδική Έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Ύπαιθρο και τους ανθρώπους που ζουν από τα αγαθά της * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
email: kepeme@gmail.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης

Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης
Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης - [* ειδήσεις & κείμενα για την ελληνική κοινωνία * χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για έναν ελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη *]

!!!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμετους φόβους μας

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα για την 6η Διεθνή Συνάντηση της «Οικονομίας των Εργαζομένων»


γράφει η Χριστίνα Πάντζου (*)

Η 6η Διεθνής Συνάντηση για την «Οικονομία των Εργαζομένων» θα διεξαχθεί στην Αργεντινή από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου του 2017 σε μια ιστορική στιγμή: φέτος κλείνουν δέκα χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή της, τον Ιούλιο του 2007, με πρωτοβουλία του Προγράμματος «Ανοιχτή Σχολή» του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες.

«Η νέα αυτή συνάντηση θα διεξαχθεί σε μια ειδική συγκυρία στην οποία η οικονομία των εργαζομένων, βασισμένη στην αυτοδιαχείριση, όλο και περισσότερο αναδύεται ως εναλλακτική λύση στον άγριο καπιταλισμό που καταδικάζει την πλειοψηφία των ανθρώπων στην εκμετάλλευση, στην εργασιακή επισφάλεια και την ανεργία και εξαπολύει πολέμους, επιβάλει διακρίσεις και προκαλεί καταστροφές σε ολόκληρο το πλανήτη», σημειώνει η Οργανωτική Επιτροπή.

Καλεί παράλληλα να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση εργαζομένους ανακτημένων και αυτοδιαχειριζόμενων επιχειρήσεων, συνεταιρισμούς, κοινωνικές και λαϊκές οργανώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τις πρακτικές της αυτοδιαχείρισης και το σχέδιο μιας νέας οικονομίας των εργαζομένων.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μπουένος Άιρες, στο ανακτημένο ξενοδοχείο Bauen (του οποίου οι εργαζόμενοι σήμερα απειλούνται με έξωση από τα δικαστήρια και την κυβέρνηση της Αργεντινής), και θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Υφαντουργίας Pigüé, ανακτημένο εργοστάσιο στην ομώνυμη πόλη.

Βασικοί άξονες των εργασιών της 6ης Διεθνούς Συνάντησης «Η Οικονομία των Εργαζομένων» είναι:

• Πολιτική και οικονομική ανάλυση της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλισμού

• Η αυτοδιαχείριση ως πρακτική και ως σχέδιο εναλλακτικής λύσης

• Οι προκλήσεις του συνδικαλισμού και άλλων μορφών οργάνωσης των εργαζομένων μισθωτών στον παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό

• Η επισφαλής και αδήλωτη εργασία: αποκλεισμός, ένταξη ή αναδιατύπωση των μορφών εργασίας στον παγκόσμιο καπιταλισμό

• Η Οικονομία των Εργαζομένων από τη οπτική των δύο φύλων

• Διάρθρωση και ενοποίηση της οικονομίας των εργαζομένων

• Κράτος και δημόσιες πολιτικές στην οικονομία των εργαζομένων

• Λαϊκή εκπαίδευση και παραγωγή της γνώσης στην οικονομία των εργαζομένων

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως ομιλητές μπορούν να υποβάλουν πρόταση με περίληψη της εισήγησής τους έως τις 16/6, καθώς και αναφορά στον άξονα στον οποίο αναφέρονται.

Έως τις 16/6 επίσης μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και περιοδικών και οπτικοακουστικών έργων.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.recuperadasdoc.com.ar και
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί πέτυχαν γερμανικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί;
«Η Αλληλέγγυα Οικονομία διαφέρει από τις ΜΚΟ ως προς τις αξίες. Εμείς είμαστε αντικαπιταλιστές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου