~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* Διαδικτυακή Περιοδική Έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Ύπαιθρο και τους ανθρώπους που ζουν από τα αγαθά της * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
email: kepeme@gmail.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης

Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης
Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης - [* ειδήσεις & κείμενα για την ελληνική κοινωνία * χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για έναν ελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη *]

!!!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμετους φόβους μας

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μετράνε τις πληγές τους οι παραγωγοί σε χωριά του Αγρινίου και του Μεσολογγίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ * ΝΕΑ * ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Μετράνε τις πληγές τους οι παραγωγοί


Η κακοκαιρία κατέστρεψε καλλιέργειες, προκάλεσε ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο και αποθήκες. Τεράστιο το πλήγμα σε χωριά του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
Το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών σάρωσε στο πέρασμά του περιουσίες, με αποκορύφωμα την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Εικόνες καταστροφής έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία, όπου οι πολίτες είδαν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών να χάνονται οι περιουσίες τους και απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις να μετατρέπονται σε λίμνες.
Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν στους ποταμούς Αχελώο και Ίναχο, ενώ τα ρέματα Μακρυνείας, Παραβόλας, Ερμίτσας, Κλεισούρας και στον κάμπο Λουτρού-Αμπελακίου ξεχείλισαν.
Ειδικότερα, στην περιοχή του Αγρινίου πλημμύρισαν σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες καταγράφονται στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα.
Στο μεταξύ, εκτεταμένες είναι, σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου, οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών, κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, 'Αγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.
Τεχνικά κλιμάκια άρχισαν να καταγράφουν ζημιές στην πόλη του Αγρινίου και στις κοινότητες Ζευγαράκι, Κλεισορρεύματα, Παναιτώλιο, Παραβόλα, Καινούργιο, Κυρά Βγένα, Τραγάνα και Παλαιοκαρυά του δήμου Αγρινίου.
Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ Αγρινίου, το μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, ωστόσο οι παραγωγοί από νωρίς σήμερα το πρωί, επικοινωνούν με τον τοπικό υποκατάστημα, για να αναφέρουν ζημιές στις καλλιέργειες τους, στο ζωικό τους κεφάλαιο και σε αποθηκευμένες ζωοτροφές , αφού δεκάδες ήταν και οι αγροτικές αποθήκες που πνίγηκαν από τον τεράστιο όγκο νερού.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών από όλους τους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ Αγρινίου, αφού η διαδικασία της επικοινωνίας των παραγωγών με τον τελευταίους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επιτόπιοι έλεγχοι και καταγραφή ζημιών από τον ΕΛΓΑ.
Για τις καταστροφές του ζωικού πληθυσμού και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ή αντίστοιχα καταστροφές φυτικής παραγωγής και προβλήματα που έχουν σημειωθεί στο πάγιο κεφάλαιο των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων καθώς ακόμα και σε περιπτώσεις καταστροφής αποθηκευμένων προϊόντων οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΛΓΑ στη Διεύθυνση Καλλέργη 24, Αγρίνιο και στα τηλέφωνα 2641048701 & 2641048702 ή στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστή θα παραμείνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η νέα εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, έως το κόμβο Συκιάς, λόγω της καθίζησης που υπέστη το οδόστρωμα από την έντονη βροχόπτωση. Να σημειωθεί ότι οι δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε περιοχές της Ηπείρου- προβλήματα και στη Φθιώτιδα
Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διήμερο στην Ήπειρο. Στο Λούρο της Πρέβεζας μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η υπερχείλιση του ποταμού.
Οι κάτοικοι, σε απόγνωση, βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνοτναι μέσα στα λασπόνερα. Στη θέση Πλατανάκια Τερόβου, τα νερά του Λούρου ποταμού, παρέσυραν μια σιδερένια γέφυρα και κόπηκε η πρόσβαση προς κατοικίες.
Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγο υπερχείλισης του Σαραντάπορου, ενώ κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε περιοχές του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων.
Κακοκαιρία έχει ξεσπάσει και στην Φθιώτιδα, όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε αισθητά προκαλώντας και εκεί μεγάλα προβλήματα σε καλλιέργειες.

_________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου